Zostało mi jeszcze dużo słoików z przecierem pomidorowym i dynią od mojej babci więc postanowiłam je zjeść zanim pojawią sie na dobre świerze warzywa i owoce. Krem pomidorowy przyrządzam z przyprawą pięciu smaków i i bardzo małą ilością kremu kokoswoego. Krem z dyni natomiast przyrządzam z curry, jednak tutaj dodaję sporą ilośc kremu koksowego. Czasami jeszcze do obu zup dodaję drobno pokrojone tofu.
Jest to dobra alternatywa dla zwykłej śmietany
.Krem kokosowy nadaje potrawom delikatny i egzotyczny smak. Ten jest zapakowany w dwa oddzielne woreczki.
Pozdrawiam.
Duza nowość dla mnie:-)
OdpowiedzUsuńmleczko kokosowe idealnie pasuje do kremu z dyni, ach ten krem z dyni z ravioli z mleczkiem kokosowym w środku ♥
OdpowiedzUsuńa gdzie można kupić taki krem??
OdpowiedzUsuńja kupuje w sklepach z ekologiczną żywnościa. bedzie pewnie jeszcze w sklepach typu "Kuchnie Świata".
Usuńpycha!
OdpowiedzUsuńJak zawsze zasypujesz nowościami :) O kremie kokosowym to ja nie słyszałam. Dołączam się do pytania, gdzie kupiłaś ? :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńKrem kupilam w sklepie z ekologiczną żywnością. Jestem z Konstancina pod Warszawa, zakupy robię na Ursynowie w sklpie "Smak Natury" KEN lub w "Oragnic Farma Zdrowia" Galeria Mokotow.
Witam,pozwoliłam sobie Ciebie otagować:)
OdpowiedzUsuńhttp://ekocentryczka.blogspot.co.uk/2012/05/tag-wiem-co-jem.html