poniedziałek, 7 maja 2012

Krem kokosowy

Zostało mi jeszcze dużo słoików z przecierem pomidorowym i dynią od mojej babci więc postanowiłam je zjeść zanim pojawią sie na dobre świerze warzywa i owoce. Krem pomidorowy przyrządzam z przyprawą pięciu smaków i  i bardzo małą ilością kremu kokoswoego. Krem z dyni natomiast przyrządzam z curry, jednak tutaj dodaję sporą ilośc kremu koksowego. Czasami jeszcze do obu zup dodaję drobno pokrojone tofu.
 Jest to dobra alternatywa dla zwykłej śmietany .Krem kokosowy nadaje potrawom delikatny i egzotyczny smak. Ten jest zapakowany w dwa oddzielne woreczki.

Pozdrawiam.

8 komentarzy:

  1. Duza nowość dla mnie:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. mleczko kokosowe idealnie pasuje do kremu z dyni, ach ten krem z dyni z ravioli z mleczkiem kokosowym w środku ♥

    OdpowiedzUsuń
  3. a gdzie można kupić taki krem??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja kupuje w sklepach z ekologiczną żywnościa. bedzie pewnie jeszcze w sklepach typu "Kuchnie Świata".

      Usuń
  4. Jak zawsze zasypujesz nowościami :) O kremie kokosowym to ja nie słyszałam. Dołączam się do pytania, gdzie kupiłaś ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :)
      Krem kupilam w sklepie z ekologiczną żywnością. Jestem z Konstancina pod Warszawa, zakupy robię na Ursynowie w sklpie "Smak Natury" KEN lub w "Oragnic Farma Zdrowia" Galeria Mokotow.

      Usuń
  5. Witam,pozwoliłam sobie Ciebie otagować:)
    http://ekocentryczka.blogspot.co.uk/2012/05/tag-wiem-co-jem.html

    OdpowiedzUsuń